Tricia Guild startte in 1970 Designers Guild. Ruim 50 jaar later is DG uitgegroeid tot een veelomvattend lifestylemerk. De collectie omvat stoffen, waaronder een uitgebreide basiscollectie ‘Essentials’, wandbekleding, meubels, vloerkleden, linnengoed, Home Fragrances, decoratieve kussens, plaids en passementen. Designers Guild blinkt uit in het combineren van hoogwaardige materialen in prachtige, en altijd verrassende, kleurencombinaties.

Het Engelse bedrijf Osborne & Little, ruim 50 jaar geleden opgericht door bankier Peter Osborne en ontwerper Antony Little, is een toonaangevende producent van interieurstoffen en behang. O&L heeft door de jaren heen jonge ontwerpers een podium gegeven en dat resulteert in een modern klassieke stijl met een eclectische twist. De collectie van O&L bestaat uit luxueuze interieurstoffen, innovatief behang en bijpassende passementen.

Ruim 100 jaar geleden werd dit klassieke Franse huis opgericht. Nobilis heeft naam gemaakt met geraffineerde collecties stoffen die weliswaar eigentijds aandoen, maar teruggrijpen naar traditionele technieken. De kwaliteit die geleverd wordt is uniek te noemen en ademt een luxueuze, door en door Franse stijl. Inmiddels is het bedrijf ook een platform voor jonge ontwerpers, waardoor de collectie een jong en fris karakter heeft.

De relaxte, elegante sfeer van de fameuze kledinglijn van Ralph Lauren is terug te vinden in de interieurcollecties van het merk. Het Amerikaanse erfgoed wordt op subtiele wijze vertaald in collecties die passen in elk interieur. Klassieke Britse elementen, Indiaanse invloeden en het licht van de Amerikaanse kust zijn belangrijke elementen in de uitgebreide collecties stoffen en wandbekleding.

In 2011 lanceert het befaamde modemerk Christian Lacroix een eigen interieurlijn. De collectie laat de essentie van Lacroix zien: complex, kleurrijk en met verwijzingen naar historische culturen en couture en architectuur.
Deze bijzondere en stijlvolle nieuwe lijn van interieurstoffen en accesoires ademt luxe en raffinement.

De warme persoonlijkheid van ontwerper van William Yeoward is terug te vinden in zijn werk. De collectie bestaat uit stoffen, behang, meubels, verlichting en accessoires. Er wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit. De uitgelezen collecties stoffen, waaronder een groot aantal met de hand is geborduurd, geven een zeer persoonlijke en warme touch aan een interieur. In de schitterende collectie lampen en accessoires is de liefde van William Yeoward voor kristal duidelijk terug te vinden.

Nina Campbell is een van de meest invloedrijke ontwerpsters van Groot-Brittannië. Haar inspiratie haalt zij uit de wereld om haar heen en dat vertaalt zich in een luxueuze, maar zeer goed toepasbare collectie stoffen, behang en accessoires. De stijl van Nina Campbell kan omschreven worden als klassiek met een eigentijdse en geestige twist.

Michael en Lucy Vaughan, van oorsprong antiquairs, begonnen in 1983 hun bedrijf toen zij zich realiseerden dat er grote vraag was naar stijlvolle en tijdloze verlichting van de allerhoogste kwaliteit. De collectie wordt voor een groot deel geproduceerd in Engeland, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de traditionele productiewijze. Inmiddels omvat de collectie, naast verlichting voor klassieke en moderne interieurs, ook een serie kleinmeubelen en stoffen.

John Derian JD1

John Derian Company Inc. werd opgericht in 1989 in New York. Het creëren van de mooiste decoupageplaten, schotels, presse-papiers, onderzetters en kommen, allemaal handgemaakt in John’s studio in New York City, waar een kleine staf van ambachtslieden helpt bij de productie. Hij is over de hele wereld bekend om zijn innovatieve en gevoelige stijl. Designers Guild heeft zijn stijl vertaald in prachtige stoffen, behang en accessoires.

Een veelzijdige collectie die Derian’s buitengewoon mooie esthetiek perfect weerspiegelt, met ingewikkelde botanische illustraties, romantische bloemen en vintage prints.

Behalve Portugees agent van diverse bekende merken op interieurgebied, is het bedrijf ook bekend vanwege een uitgelezen eigen collectie stoffen. De stijl is jong, toegankelijk en eclectisch. Inspiratie wordt gehaald uit de natuur. De collectie bestaat uit een breed toepasbare reeks basisstoffen van zeer hoge kwaliteit die in Portugal wordt geproduceerd.

De geschiedenis van Golran is eerst en vooral het verhaal van een familie uit Mashad, de tweede stad van Iran en gelegen in het noordoosten.
Dit is waar in 1898 het avontuur begon voor Hajizadeh Golran. Zijn bedrijf dat nu geleid wordt door zijn nakomelingen, is nu gevestigd in Milaan, de stad van het design bij uitstek. Golran voert nog steeds hoogwaardige antieke en moderne oosterse tapijten, maar heeft ook een collectief ontworpen door jonge designers. Golran was het bedrijf dat de prachtige decolorized carpets ontwikkelde

George Smith maakte in het begin van de negentiende eeuw naam als meubelmaker. Sindsdien is het bedrijf bekend vanwege de uitgebreide collectie klassieke zitmeubelen, die hun plaats vinden in moderne en traditionele interieurs. Waar mogelijk worden natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. De productie vindt plaats in Newcastle, Engeland, waarbij kwaliteit en het handhaven van traditionele productiewijzen hoog in het vaandel staan. Behalve de vaste collectie, waarbij de klant kan kiezen uit verschillende modellen en een uitgebreide collectie stoffen, kunnen er ook meubels op maat gemaakt worden.

Glant Textiles is de creatie van Garry Glant, die opgroeide omgeven door prachtig design. Zijn ouderlijk huis, aan de oever van Seattle Lake Washington, werd gevuld met het werk van Jack Lenor Larsen en andere legendarische namen. Als hij niet op reis is naar de vier hoeken van de wereld woont hij in Seattle, waar hij Glant Textiel oprichte in 1976.
De collectie kenmerkt zich door buitengewone kwaliteit.

Het familiebedrijf Spini heeft zich toegelegd op de kunst van het houtbewerken. In de werkplaats in het centrum van Florence wordt volgens traditionele technieken gewerkt. De handgemaakte meubels en spiegellijsten getuigen van een groot vakmanschap dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De schitterende collectie omvat zowel klassieke, barokke ontwerpen als modern design.

Hypnos is al 100 jaar de bekroonde maker van handgemaakte bedden en streeft naar perfectie om te zorgen voor een goede nachtrust. Deze luxe matrassen en designer bedden kunnen worden gevonden in de mooiste huizen, jachten, paleizen en hotels.

Matthew Williamson staat internationaal bekend om zijn kenmerkende esthetiek; een meester in print, verfraaiing, aandacht voor detail en caleidoscopische kleuren. Zijn collecties weerspiegelen een verfijnd maar pittig gevoel van glamour geïnspireerd door wereldwijde en artistieke invloeden. De liefde van Matthew Williamson voor kleur, patroon en textuur is gecombineerd met de savoir faire van Osborne & Little in meubelstoffen en behang.

Sinds 2007 omvat de Designers Guild collectie ook de exclusieve Royal Collection. Voor het eerst heeft een bedrijf toegang gekregen tot de uitgebreide koninklijke archieven en het resultaat is een zeer luxe collectie van de allerhoogste kwaliteit. De indrukwekkende interieurs van Buckingham Palace en Windsor Castle, officiële residenties van Koningin Elizabeth van Engeland, en de vele schitterende kunstwerken vormen de inspiratiebron voor een uitgebreide collectie stoffen, behang, accessoires, passementen en embrasses.

Paolo Moschino Ltd, voorheen Nicholas Haslam werd opgericht in 1980. In 1995 werd Paolo Moschino eigenaar van het bedrijf dat uitgegroeid is met twee Retail showrooms in het centrum van Londen en een showroom in het Design Centre Chelsea Harbour, een locatie met de gehele collecties meubels, verlichting, stoffen en accessoires en een Design Studio die wereldwijde projecten beheert. 

Colecao_Cascais_postal

Barbara Osorio groeide op in Portugal omgeven door mooie stoffen. Na 20 jaar in het familiebedrijf te hebben gewerkt, lanceerde zij haar eigen merk en collectie. Barbara Osorio staat voor kwaliteit. Haar collecties  kenmerken zich door verrassende combinaties van patronen, kleuren en texturen. 

arterios

Arteriors, opgericht in Dallas (US) door Mark Moussa in 1987, is leider in geavanceerde verlichting, meubels, wanddecoraties en accessoires, geliefd bij interieurontwerpers en retailers wereldwijd. Door nauwe samenwerking met bekwame ambachtslieden uit de hele wereld heeft Arteriors gelijke tred gehouden met unieke ontwerpen die trends overstijgen. Van begrijpelijk tot onverwacht, Arteriors biedt een buitengewoon assortiment met speciale aandacht voor materiaal, textuur, schaal en afwerking.